logo

Darko Štefanec

Ilustrator, crtač karata i urednik. Radeći kao grafički dizajner tijekom ’80-tih uočio nedostatak ilustriranih zemljopisnih karata i stoga 1993. godine osnovao STEF d.o.o, izdavačko poduzeće i studio za izradu panoramskih i slikovnih karata.  

Naša djelatnost je izrada i tisak turističkih karata, turističkih brošura i vodiča, itinerera-planova obilaska, izrada izletničkih karata Hrvatske i regije, panoramske karte, slikovne karte, biciklističke karte, planovi grada, oblikovanje turističkih prospekta, turistički panoi i turistička signalizacija, pisanje turističkih tekstova za brošure i vodiče, snimanje turističkih fotografija, grafička priprema i tisak, priprema za web stranice i multimedijalna izdanja.

Arhiva s preko 80 karata hrvatskih turističkih znamenitosti i destinacija s kolekcijom nekoliko tisuća fotografija brojnih lokaliteta i bazom podataka o mnogim poznatim i nepoznatim hrvatskim znamenitostima.

U radu ne prerađujemo postojeće karte već obavezno osobno obilazimo teren, snimamo dronom i dokumentiramo karakteristične orijentire i uočljive pojedinosti fotografiranjem i snimajući GPS trackove.

Na lokalitetima procjenjujemo pristup, označenost, uređenje, parking, ugostiteljske i smještajne usluge, toalete i shopping, ponudu suvenira i pristup wi-fi internetu. Razgovaramo s lokalnim turističkim djelatnicima i ostalima koji imaju ideje ili potrebe da se uključe u turističku ponudu destinacije, te uz njihovu pratnju obilazimo i evidentiramo sve potencijale za razvoj turističke ponude.

Povratkom u redakciju, crta se originalna turistička karta, odabiru fotografije, tekstovi i oblikuje grafički izgled za tiskana izdanja i info-panoe.

Trajanje izrade nove karte ovisi od veličine terena u km2 i brojnosti detalja te može trajati do šest mjeseci.

KONTAKT

E-mail: stef@stef.hr

Tel.: 00 385 91 204 3866

Izrada i tisak turističkih panoramskih i slikovnih karata, turističkih brošura i vodiča, turistička promocija i osmišljavanje itinerera-ruta obilaska Hrvatske i regije.

Fotogalerija
map design
map sketching
Otisnuti turisticki prospekti
Turisticki pano motel Plitvice Zagreb
Turisticki pano trg Bana Jelacica Zagreb.JPG