logo

Kako radimo?

OBILAZAK DESTINACIJE 

on terrain Krcic river
on terrain Krcic river

Upoznavanje s novom destinacijom počinjemo sakupljanjem objavljenih podataka kroz web stranice, turističke vodiče, knjige, znanstvene radove, povijesne i etnografske arhive.

Pripremamo topografsku kartu TK 25 i GPS lokator i krećemo u obilazak terena. Postavljamo se u ulogu posjetioca koji dolazi prvi put i koristimo se postojećom turističkom signalizacijom da provjerimo njenu učinkovitost. Simuliramo sve načine i smjerove obilaska, osobno vozilo, terensko vozilo, pješačenje, bicikl, jedrilica, čamac, trajekt, vlak, autobus, avion, lake letjelice…

Putem dokumentiramo karakteristične orijentire i uočljive pojedinosti fotografiranjem i ucrtavanjem u kartu, snimajući GPS trackove.

Na lokalitetima procjenjujemo pristup, označenost, uređenje, vizure, parking, ugostiteljske i smještajne usluge, toalete i shopping, ponudu suvenira i pristup wi-fi internetu. Prilikom obilaska praćenjem postavljene signalizacije i postojećim vodičima ustanovljujemo njihovu točnost ili nedostatke. Razgovaramo s lokalnim turističkim entuzijastima, poznavateljima povijesti i etno baštine, zaštitarima prirode, lovcima, sportskim klubovima, ugostiteljima i svima koji imaju ideje ili potrebe da se uključe u turističku ponudu destinacije.

Uz njihovu pratnju obilazimo i evidentiramo sve potencijale za razvoj turističke ponude.

IZRADA MAKETE

map sketching
map sketching

Povratkom u redakciju, tim izrađuje detaljnu i vjerodostojnu turističku kartu, izabire fotografije, tekstove i oblikuje grafički izgled.

Osmišljavaju se novi itinereri za obilazak, trasiraju turističke staze, načini označavanja na terenu i zahvati za uređenje prostora.

Radi se marketing plan i troškovnik i prezentira zainteresiranim investitorima i turističkim djelatnicima. Minimalno trajanje takvog projekta je 7 tjedana: dva tjedna za prikupljanje podataka, 2-7 dana obilaska terena, tjedan dana za postavke koncepta, tri tjedna za maketu turističke karte, dizajn i nove itinerere…ukupno se angažira pet stručnjaka- urednik, kartograf, fotograf, pisac i media dizajner u trajanju od 250 radnih sati.

IZRADA KARTE

Trajanje izrade nove karte ovisi od veličini terena u km2 i brojnosti detalja te može trajati od tjedan dana do cijele godine.